Gisterenavond kwamen er twee Surinaamse vrienden van Harrold op bezoek. Toen ze ons met een volle emmer behanglijm zagen lopen vertelde ze dat in heel Paramaribo word gesproken over de prachtige posters in de stad. Dat gaf ons goede moed om ook de volgende emmer lijm leeg te plakken in de stad. We zien elke dag de stad voller en voller worden, het is hier plakken wat je plakken kan.

Niet alleen de posters gebruiken we hier goed, ook de bijbels zijn een grote zegen voor de mensen in Suriname. We delen heel veel boekjes uit van Max Lucado. Het boekje ‘Hij deed het speciaal voor jou’ is in heel wat handen van jongeren terecht gekomen. Door dit boekje ben ik zelf tot het geloof gekomen. De prachtige bijbels met het dak van Jezus Redt er op zijn heel gewild en mensen zijn heel dankbaar als ze er een krijgen! Dat is het mooie, we mogen plakken en delen en het is allemaal gratis, niemand hoeft er iets voor te geven. Al dit materiaal is geschonken door Joop van Ooijen. We hebben alles vanuit Nederland naar Suriname verstuurd, nu is bijna alles op. Zo’n 20 grote dozen vol posters, bijbels, boekjes, evangelisatie flyers, kleding, etc. Gelukkig hebben we nog een heel aantal posters en hebben we nog genoeg lijm (we hadden 15 KG!) We hoeven ons de laatste 4 dagen in Suriname niet te vervelen.

Ook al hebben we de afgelopen 2 dagen geen Blog gemaakt, verveeld hebben we ons geen enkel moment. De afgelopen dagen hebben we heerlijk het goede nieuws verspreid in Suriname. We hebben de indianen opgezocht. En ook bij hen werd alle zegen zonder rem ontvangen. Overal waar we komen konden we een spoor van zegen achterlaten.

Zo mochten we een aantal zusters ontmoeten bij een Chinese shop (bijna alle winkels zijn hier Chinees). Deze zusters nodigde ons uit bij hun thuis, om de rest van de familie te ontmoeten en de afspraak word gemaakt. Er word verteld dat ze thuis samen komen als gemeente van Jezus, de volgende avond zijn we het gaan zien! De tuin was al versierd met posters we wisten dus precies waar we moesten wezen, aan het huis zat een flinke veranda hieronder kwamen ze als huisgemeente samen. Heel de buurt was uitgenodigd en ik mocht spreken. Maar eerst werd er flink muziek gemaakt tot eer van God, zodat de rest van de mensen die nog niet waren gekomen hun weg konden vinden!

De boodschap die ik mocht delen is opgenomen en staat ook online, via deze link kunt u die beluisteren.

Bij een heel klein beetje kaarslicht en een hoop muskieten om ons heen mocht ik de mensen bemoedigen. Enthousiast ontvingen ze het Woord van God, iedereen wilde voor zich laten bidden. Wat is het fijn om ook deze mensen te kunnen bemoedigen met het feit dat ze niet afhankelijk van mensen hoeven te zijn! Velen willen dat een blando (Nederlander) bid zodat alles in eens beter is! De boodschap ging over omgang met God, iedereen kan wandelen met God en Hem kennen! Zodat het realiteit word net als wat bij David een realiteit was. Hij zei de Heere is…..

Wij bidden dat niet alleen de mensen hier maar ook u die dit leest de omgang met God zal ervaren in uw leven als het mooiste wat er is! Dat u zal gaan wandelen zoals Jezus dat deed hier op aarde. Hij is ons voorbeeld, we mogen leren van Hem!

Groeten uit Suriname, morgen hebben we weer een verse blog! Zo meteen ga ik mijn paspoort ophalen bij de Ambassade zodat ik ook ooit nog terug kan komen naar Nederland! In deze Blog leest u waarom ik nu een paspoort op moet halen, het is sowieso leuk om de vorige blogs te lezen!
De volgende Blog schrijf ik morgen misschien weer, we hopen dat u er van heeft genoten!

Groetjes uit Paramaribo, van Willem, Harrold en Florens! Shabbat Shalom, de volgende blog zullen Willem en Harrold ook wat delen!

Pin It on Pinterest

Share This